Hier vind je alle verhalen bij elkaar die afgelopen periode op deze website zijn geplaatst.

Carnaval Sittard 4 maart 1925

                                                                              Zitterd, 4 meert 1925

Lees meer »

Historische Impuls Sittard Geleen

HIS staat voor Historische Impuls Sittard-Geleen-Born en vormt de eerste drie letters van ‘historie’. HIS is de digitale geschiedenisbeschrijving van de gemeente Sittard-Geleen. Het is een initiatief van de Vereniging Sittards Verleden en is inmiddels ‘geadopteerd’ door de Federatie Historie Sittard-Geleen-Born.

Lees meer »

V & D gebouw

De gemeente Sittard-Geleen heeft vrijdag het voorlopige ontwerp bekend gemaakt voor het gebouw dat in de plaats zal komen van het oude V&D-pand aan de Markt in Sittard. Inwoners zijn nu aan zet om hun mening over het plan te delen."Het gebouw is ontworpen als eigentijdse variant op de bestaande bebouwing aan de Markt", zo staat er in het ontwerpplan van het architectenbureau.

Lees meer »

Bioscopen in Sittard

De geschiedenis van bioscopen en bioscoopexploitanten in Sittard gaat terug tot begin 20ste eeuw. In deze tijd speelde het sociaal en cultureel leven zich vooral in de kleine zalen van de cafés en herbergen.

Lees meer »

In het Zwarte Paard

 Daar waar nu de Brugstraat ligt en waar het grote nieuwe politiebureau staat lag begin vorige eeuw de Bergstraat en op de plaats van het politiebureau lag het café van Dols-Hendriks.

Lees meer »